Flag

Domatesli Kekikli Dilimler

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
120 dk.
Domates, kekik ve kaşar peyniri ile hazırlanan mayalı hamur.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
2 - 2,5 su bardağıun
1 - 2 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
1yumurta
1 çay bardağıılık süt
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
100 - 150 gkaşar peyniri
2 yemek kaşığızeytinyağı
2 çay kaşığıkekik
2 - 3 adetdomates

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, tuz, toz şeker, yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kaşar peynirini 5x5 cm boyutlarında 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı kekiği bir kaseye alıp karıştırın. Domatesleri 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp bir kez daha yoğurun ve kalıbın içine yayın. Hazırladığınız kekikli zeytinyağını hamurun üzerine sürün. Üzerine domates ve kaşar peyniri dilimlerini sıralayın. Kekik serpin, 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.