Flag

Dondurmalı İrmik Helvası

5 porsiyon
Kolay
40 dk.
İçinde dondurma ile hazırlanan lezzetli irmik helvası tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İrmik helvası
1 - 2 yemek kaşığıçam fıstığı
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağısu
0,5 çay bardağısıvı yağ
Dolgu
5 topvanilyalı dondurma

Ürünü incele

1

İrmik helvasının hazırlanışı

Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun. Su ve sıvı yağı bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımı ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, birkaç kez alt üst karıştırın ve kapağını kapatıp 20-25 dakika dinlendirin.

2

Şekillendirme ve dolgu

İrmik helvasını küçük kaselere doldurun. Ortalarını kaşığın tersi ile çukurlaştırıp birer top dondurma koyun. Dondurmanın üzerine de bir miktar irmik helvası koyup servis tabağına ters çevirin ve kaseyi çıkarın. Bekletmeden servis yapın.