Flag

Ekmek Kadayıfı

Yaklaşık 25 - 30 dilim
Zor
300 dk.
Tavukgöğslü krema ile ikram edilen ekmek kadayıfı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Ekmek kadayıfı
1 adetkuru ekmek kadayıfı
3 litresu
Şurup
1 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağısu
2 - 3 yemek kaşığılimon suyu
5 su bardağısu
6 su bardağıtoz şeker
Krema
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağısüt
25 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ekmek kadayıfının hazırlanışı

Ekmek kadayıfını kendi çapından daha büyük, alüminyum veya çelik bir tepsiye kabuk kısmı alta gelecek şekilde koyun. 3 litre suyu kaynatıp üzerine dökün ve 1 saat bekletin. Süre sonunda tepside kalan suyu dikkatlice dökün. Ekmek kadayıfının kırılmamasına özen gösterin. Kağıt havlu ile ekmek kadayıfının üzerine hafif bastırarak fazlalık suyu çektirin.

2

Şurubun hazırlanışı

1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı su ve limon suyunu bir kaba alın, orta ateşte karamel rengi oluncaya kadar kaynatın. Daha sonra 5 su bardağı su ve 6 su bardağı toz şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, bekletmeden ekmek kadayıfının üzerine kepçe ile dökün. Tepsiyi ocağa alın, orta ateşte arada tepsiyi çevirerek yaklaşık 1,5-2 saat kaynatın. Şurubunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğumuş tavukgöğsünü mikser ile 2 dakika çırpın, krem şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Antep fıstığını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Bu karışımı krema sıkma torbasına doldurun.


Ekmek kadayıfını dilimleyip üzerine hazırladığınız kremadan sıkın ve servis yapın.