Flag

Helvalı Tart

Yaklaşık 8 dilim
Orta
270 dk.
Tereyağlı tart tabanı üzerinde tahin helvalı tavukgöğsü ile hazırlanan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
100 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağısüt
25 gmargarin
50 gsade-kakaolu tahin helvası
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Üzeri için
50 gsade-kakaolu tahin helvası
1,5 yemek kaşığılimon suyu
0,5 çay bardağısüt
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıüzüm pekmezi
ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, tabanı kaplayacak ve 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve dondurucuda 15 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Süre sonunda hazırladığınız hamuru fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın, üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Tahin helvasını küçük küpler şeklinde kesin ve soğuyan tavukgöğsüne ilave edin. Cevizleri de ekleyip kaşık ile yavaşça karıştırın. Soğuyan tartın tabanına hazırladığınız dolguyu yayın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Fırını ızgara programında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın.


Tahin helvasını çatal ile ezin. Üzerine limon suyunu ekleyin ve çatal ile ezerek karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yüzeyi kaplayacak şekilde yayın. Fırının üst rafında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika bekletin.

4

Süsleme ve servis

Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini pekmez ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.