Flag

Lor Tatlısı 2

Yaklaşık 18 adet
Orta
60 dk.
Tatlı lor ile hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
2 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu
Hamur
500 gtatlı lor peyniri
1 yemek kaşığıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri tencereye alıp arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tatlı lor, un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve yumurtayı derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

3

Servis

Fırından çıkarıp 2 dakika bekleyin ve üzerlerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Arzuya göre limon kabukları ile süsleyerek soğuk servis yapın.