Flag

Mantarlı Ispanaklı Kiş

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Mantar, ıspanak ve krema ile hazırlanan kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Dolgu
400 gmantar
1 - 2 yemek kaşığıtereyağı
500 gıspanak
2,5 çay kaşığıtuz
1,5 - 2 yemek kaşığısıvı yağ
2yumurta
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
100 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
0,5 çay bardağısüt

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Mantarları bıçak ile büyüklük durumuna göre 4 veya 5'e kesin. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocakta ısıtın. Tereyağını eritin ve mantarları hafif kızarıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, tereyağı, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını yağlanmış kalıbın tabanına eliniz ile bastırarak yayın. Kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarına bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabına alın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Ispanakları yıkayın ve ince doğrayın. Üzerine 1,5 çay kaşığı tuz ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, yumurta, krema, 1 çay kaşığı tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve soğuyan mantarları ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun üzerine döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp dilimleyerek ılık servis yapın.