Flag

Meleklerin Şarkısı

Yaklaşık 30 adet
Orta
70 dk.
Beyaz çikolata kaplı tereyağlı anasonlu kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
125 gtereyağı
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
1 tutamtuz
1 çay kaşığıanason (öğütülmüş)
2 - 2,5 su bardağıun
1 tutamDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
60 gbeyaz çikolata
0,5 çay kaşığısıvı yağ
20 grendelenmiş beyaz çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pudra şekeri, tereyağı, yumurta, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, tuz ve öğütülmüş anasonu bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ile hamur kabartma tozunu eleyerek ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Tepsiye "s" harfi şeklinde sıkın. Arp şekli oluşturmak için yanına bitişik olarak ters şekilde bir "s" harfi sıkın. Hamurun tamamını aynı şekilde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

60 g çikolatayı yarım çay kaşığı sıvı yağ ile benmari yöntemi ile eritin. Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kurabiyelerin üzerine şeritler sıkın.


Üzerlerine çikolata rendesini serpin, donunca servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.