Flag

Pırasa Tava

Yaklaşık 4 adet
Orta
50 dk.
Mısır unlu pırasalı Karadeniz tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
3 adetince doğranmış pırasa
2yumurta
1 çay bardağıyoğurt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay kaşığıDr. Oetker Karbonat
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıpul biber
1 çay bardağımısır unu
Pişirmek için
1 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Karbonat
1

Ön hazırlık

İnce doğranmış pırasayı derin bir kaba alın. Üzerine kaynatılmış su dökün ve 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Pırasayı eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pırasa, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, karbonat, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile karıştırın. Üzerine mısır ununu ekleyip iyice karıştırın.


24 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavaya dökün. Kepçenin tersi ile hamuru biraz yayın. Orta ateşte kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir hamur için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Sıcak servis yapın.