Flag

Portakallı Muffinler

10 adet
Orta
70 dk.
Muskat rendesi içeren lezzetli portakallı muffin tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
75 goda sıcaklığında tereyağı
1portakal kabuğu rendesi
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
Üzeri için
1 çay bardağıportakal suyu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 yemek kaşığıtoz şeker
1portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek şekerli vanilin ve tereyağını ilave edin. 1 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesi, muskat ve un karışımını ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Portakal suyu, nişasta ve toz şekeri küçük bir tencereye alıp nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocak üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve muffinlerin üzerine şeritler şeklinde sıkın. Portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve servis yapın.