Flag

Pudingli Kesme

7 - 8 porsiyon
Kolay
200 dk.
Pudinge ceviz, baharatlar, bulgur ve pirinç ilave ederek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Malzemeler

Pudingli karışım
2 yemek kaşığıbulgur
2 yemek kaşığıpirinç
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağısüt
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 çay kaşığıöğütülmüş karanfil
1 çay kaşığımahlep
1 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığımuskat rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
1

Ön hazırlık

Bulguru 5 su bardağı su ile 5 dakika kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp suyunu süzün.


Kalıbı margarin ile yağlayın.

2

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2 dakika kaynatın. Bulgurlu pirinci ilave edip 1 dakika daha kaynatın.


Ocaktan alınca ceviz, öğütülmüş karanfil, mahlep, tarçın ve muskat rendesini ekleyin ve karıştırın. Kalıba alın ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.