Bulguru 5 su bardağı su ile 5 dakika kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alıp suyunu süzün.
Kalıbı margarin ile yağlayın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2 dakika kaynatın. Bulgurlu pirinci ilave edip 1 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alınca ceviz, öğütülmüş karanfil, mahlep, tarçın ve muskat rendesini ekleyin ve karıştırın. Kalıba alın ve üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar