Flag

Renkli Bahar Pastası

8 - 10 dilim
Zor
40 dk.
Puding, ananas ve badem dolgulu renkli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1,5 su bardağısüt
1 çay bardağıbütün çiğ badem
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış ananas
Kaplama için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Renkli krema için
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya unu yumurta ve su ile tarifine göre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. 

Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun ve iri parçalara kesin.

4

Şekillendirme

Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pudingin yarısını üzerine yayın. Ananas ve iri kırılmış bademlerin yarısını serpin ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan puding, badem ve ananaslar ile aynı şekilde hazırlayıp üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. 

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını süt ile 2-3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 25-30 dakika bekletin.

Tereyağını çırpma kabına alın ve kısa bir süre çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek kremsi bir yapı elde edinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Şekerli vanilin ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. 

Hazırladığınız kremayı eşit miktarlarda 4 adet ayrı kaselere paylaştırın. Jel renklendiricileri ekleyip karıştırarak 4 farklı renkte krema elde edin.

Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın. Hazırladığınız renkli kremalardan pastanın üzerine rastgele fındıktan biraz daha büyük parçalar koyun. Tatlı kaşığının arkası ile hafifçe bastırarak tek yöne çekin. Pastanın tamamını bu şekilde renkli krema ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kelebek pasta süsleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.