Flag

Sakızlı Muhallebili Soğuk Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
350 dk.
Çilek, badem ve sakızlı muhallebi ile hazırlanan krema ince keklerin arasına yayılıp dondurularak hazırlanan soğuk pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta akı
3yumurta sarısı
3 yemek kaşığıtoz şeker
3 yemek kaşığısüt
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Sakızlı muhallebi karışımı
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağısüt
25 gmargarin
5 - 6 adetküp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Üzeri için
1,5 su bardağıpüre haline getirilmiş çilek
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Tabanın hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta akını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta sarısı, toz şeker, süt, tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ayrı bir çırpma kabına alın ve 2 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız yumurta akını ekleyip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Hamurun 1/3'ünü kalıba koyun, kaşık ile yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından aldığınız keki bekletmeden pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıba yeni bir pişirme kağıdı serin ve kalan hamurun yarısını koyup aynı şekilde pişirin. En son kalan hamuru da pişirip 3 adet ince kek elde edin.

3

Muhallebinin hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Üzerine çilek ve bademleri ekleyip kaşık ile karıştırın.

4

Çilekli sosun hazırlanışı

Çilek püresi, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan keklerin pişirme kağıtlarını çıkarın. Kekin ilk katını kalıbın içine oturtun. Üzerine hazırladığınız sakızlı muhallebinin 1/3'ünü yayın. İkinci kat keki yerleştirin ve tekrar muhallebi yayın. En son kat keki üzerine kapatıp kalan muhallebiyi üzerine yayın ve düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.

6

Servis

Pastayı dondurucudan çıkarıp 15 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alın ve üzerine çilekli sosu yayın. Dilimleyerek servis yapın.