Flag

Yaban Mersinli Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Kolay
150 dk.
Yaban mersinli sos, badem ve sakızlı muhallebi ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Yaban mersinli sos
1,5 su bardağıyaban mersini (blueberry)
1limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağısu
Dolgu
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Sakızlı muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Süslemek için
yaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Yaban mersinli sosun hazırlanışı

Yaban mersini, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri bir tencereye alın. Mısır nişastasını suya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tenceredeki yaban mersinlerinin üzerine dökün. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.

3

Kupların hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi aralara yaban mersinli sos ve badem parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip yaban mersini ile süsleyin ve servis yapın.