Yeni bir tarif için adımlar
İlham

İlk adım ilhamdır. Mevsimin özellikleri, içinde bulunulan zamanın içerdiği temalar, örneğin bayramlar, özel günler ve tabii ki moda...Bunun için hem süper marketleri, pastaneleri, restoranları ve hatta mobilya mağazaları ve tekstil dünyasını bile izlemek kişiye ilham verir.
Bir tarifin kriterleri ne olmalı?

Bir tarifi hazırlamanın ölçütleri kesinlikle masa başında başlar, literatür araştırılır, örneklere bakılır, bazen bir esinlenme birçok zaman da sıfırdan yaratım söz konusudur. Tarife eklenecek olan malzemelerin birbirleri ile uyumlu olup olmayacakları hem duyusal anlamda hem de kimyasal anlamda gözden geçirilir. Görseline karar verilir. Kime, nasıl hitap edeceği, hangi ihtiyacı karşılayacağı gibi soruların cevapları araştırılır ve bir kavram oluşturulup bunun etrafında hareket edilir. Hazırlıkları önceden yapmak çok önemlidir. Bu bir planlama işidir. Genellikle tariflere altı ay ile bir yıl öncesinden çalışılır. Örneğin; Ramazan ayı için ortaya çıkan tarifler en az altı ay öncesinden tasarlanmış ve denemeleri yapılmış tariflerdir.
Tarif geliştirme

Kavramsal bir temanın ve kağıt üzerinde alınmış notların ışığında yola çıkılmışken artık soyut olan bilgiyi somutlaştırmaya sıra gelmiştir. Mutfakta denemeler yapılır, en uygun fırın fonksiyonları, pişirme dereceleri, hazırlık ve pişirme detayları, kalıp, ekipman, süre, porsiyon ve görsellik de göz önünde bulundurulur. Yapılan çalışmalar kayıt altına alınır.
Tadım

Duyusal olarak tatmak ve yorum yapmak çok önemlidir. Bu tadım birden fazla uzman tarafından yapılır ve tarif üzerine tartışılır. Kriterlere uyup uymadığına bakılır, uyumluluk aranır ve görsel olarak da değerlendirilir.
Başarı garantisi
Tadım basamağını geçen tarif, tarifi hazırlayan kişi tarafından Dr. Oetker tarif yazma formatına uygun bir şekilde yazılır. Daha sonra başka uzmanlar tarafından bu tarifler okunur ve bu hazırlama tarifine uyarak tarif tekrar denenir ve gerekiyorsa hem tarifte hem de hazırlama basamaklarında değişiklikler yapılır.
Tarif görseli
Tarif görseli; bir tarifi ilk bakıldığında çarpıcı kılan ve onun hakkında ilk fikirleri uyandıran unsurdur... Bu yüzden çok titiz bir çalışma gerektirir. Görseller, Deneme Mutfağı’nın fotoğraf stüdyolarında çekilir. Tabak ve masa dizaynı içeriğe ve temaya uygun yapılır. Bunun için yine öncelikle masa başı çalışması yapılıp ihtiyaçlar saptanır ve malzemeler temin edilir. Deneme Mutfağı Uzmanları profesyonel fotoğrafçı ile birlikte senkronize bir düzen içerisinde çalışırlar. Bundan sonra görseller web sayfasında, tarif kitaplarında, tarif kitapçıklarında, gazete ve dergilerde yayınlanmaya hazırdır. Artık siz tarifleri bu mecralardan birinde görebilirsiniz
Bilinmesi gerekenler
Tarifler; broşürler, kitapçıklar, kitaplar, web sayfası, gazete ve dergiler gibi farklı yerlerde yayınlanmaktadır. Bayramlar, anneler günü, doğum günleri, yeni yıl gibi temaların olduğu özel günler için ve reçel, turşu gibi mevsimsellik özelliği taşıyan ürünler için tarifler geliştirilebilir.
Bilinmesi gerekenler
Her yıl Deneme Mutfağı'nda yüzlerce tarif geliştirilmektedir. Bugüne dek çeşitli mecralarda Deneme Mutfağı tarafından onaylanmış binlerce tarif yayınlanmıştır.
Bilinmesi gerekenler
Lezzetli ve sunumu güzel tarif arayışı sürekli devam etmektedir. Pastane ve market ziyaretleri, internet ve çeşitli yayınlar üzerinden araştırmalar, tüketici geri dönüşleri ve beklentileri, arkadaş ziyaretleri ve paylaşımları, bir koku veya bir görsel, yeni bir tarif çalışması için ilham kaynağı olabilir.