Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Açma

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şahane kabaran, tel tel olan, yumuşacık, nefis açma tarifi mi aradınız? Temel açma tarifi nasıl olur, püf noktaları nelerdir? Detaylı adım adım anlatımı ile kolayca hazırlayın.

8 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Açma

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
50 g yumuşak margarin
2,5 çay bardağı ılık süt

Sürmek için:

75 g yumuşak margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörek otu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta akı, margarin ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, bir kez daha yoğurup 8 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta 20 cm çapında açın. Üzerine bir tatlı kaşığı margarin sürüp rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu tutup farklı yönlere çevirerek burun. İki ucunu birleştirerek hamuru halka şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.