Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududu Reçeli 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Reçelyap ve rom aroması ile hazırlanan pratik ahududu reçeli.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududu Reçeli 2

Malzemeler:

800 g ahududu
1,5 su bardağı su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
7 - 8 damla rom aroması

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Ahududuların yarısını mutfak robotu ile püre haline getirin. Daha sonra bir süzgüye alın, kaşık ile karıştırarak çekirdekler süzgüde kalacak şekilde pürenin akmasını sağlayın. Çekirdeksiz püreyi bir tencereye alın. Üzerine kalan bütün ahududuları ve 1,5 su bardağı suyu ilave edin.

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı ahududuların üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ve rom aromasını ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinden kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5 - 10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.