Flag

Ahududulu Bademli Sakızlı Muhallebi

Yaklaşık 5 - 6 kup
Kolay
30 dk.
Sakızlı Muhallebi ile hazırlanan, hazırlaması çok pratik kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
2 - 2,5 su bardağıahududu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Sakızlı muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
1 tatlı kaşığımargarin
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış badem
5 - 6 adetahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Dolgunun hazırlanışı

Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın ve üzerine mısır nişastasını ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Tencereye ahududu, erittiniz nişasta ve toz şekeri alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.

3

Kupların hazırlanışı ve servis

Sakızlı muhallebiyi, aralara ahududu ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini badem ve ahududu ile süsleyerek servis yapın.