Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Angry Birds Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli, çilekli, kakaolu puding dolgulu pasta.

6 - 8 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Angry Birds Pasta

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
100 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 çay bardağı badem-bütün
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
80 g bitter çikolata
Dr. Oetker Buğday Nişastası

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Dolguda kullanılacak bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabında mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve elediğiniz un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Bademleri fırın tepsisine yayın. Keki fırından çıkardıktan sonra bademleri koyun ve hafif kavruluncaya kadar 5-10 dakika bekletin. Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

3 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Bademleri iri parçalara kesip çileklerle birlikte pudinge ilave edin ve karıştırın.

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Alt katı servis tabağına alın, sütün yarısı ile ıslatıp üzerine pudingin yarısını yayın. İkinci katı kapatın, süt ile ıslatın ve kalan pudingi yayın. Üçüncü katı kapatın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar elinizde yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan şeker hamurunu az miktarda nişasta serpilmiş tezgah üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Merdane yardımı ile alıp pastanın üzerine kapatın. Elinizle yukarıdan aşağıya doğrun hafif baştırarak şeker hamurunu pastanın yüzeyine yapıştırın. Dış kısmının fazla hamurlarını bıçak yardımıyla kesin ve uçları spatula yardımı ile pastanın altına doğru yerleştirin. Küçük bir cam kaseye kırmızı jel renklendirici damlatın, fırça yardımı ile ağız kısmını beyaz bırakacak şekilde pastanın üzerine sürün.

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup pişirme kağıdı üzerine kaş, göz şekilleri sıkın ve donuncaya kadar buzdolabına bekletin. Ayırdığınız şeker hamurundan gözleri yapın, bir kısmını sarı jel renklendirici ile renklendirin ve kuşun gagasını hazırlayın. Çikolatadan hazırladığınız göz ve kaşları kızgın bir ifade oluşacak şekilde pastanın üzerine yerleştirin.