Flag

Antep Fıstıklı Tavukgöğsü

Yaklaşık 8 dilim
Orta
340 dk.
İrmikli, kremalı Antep fıstıklı karışım arasında tavukgöğsü ile hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Antep fıstıklı karışım
100 gtereyağı
1,5 su bardağıirmik
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
1 çay bardağıkrema
Tavukgöğsü
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Antep fıstıklı karışımın hazırlanışı

Tereyağını geniş bir tencereye alın ve kısık ateşte eritin. Üzerine irmiği ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar 7-8 dakika kavurun. Ocaktan alıp toz şekeri ekleyin ve 2-3 dakika karıştırın. Cam bir kaseye alın ve soğuması için 1 saat bekletin. Karışıma öğütülmüş Antep fıstığı ve kremayı ekleyip kaşık ile iyice karıştırın.

2

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin, 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 10 dakika karıştırarak soğutun.


Hazırladığınız Antep fıstıklı karışımın yarısını kalıba alın ve kaşığın tersi ile yayın. Üzerine tavukgöğsünü döküp kaşık ile yayın. Buzdolabında 2 saat soğutun. Süre sonunda kalan Antep fıstıklı karışımı tavukgöğsünün üzerine dökün. Kaşığı süte batırıp düzgünce yayın. Tekrar buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Servis

Tatlıyı spatula yardımı ile kalıptan dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Arzuya göre frenk üzümü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.