Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve üzerine fındık ezmesini sürün. Hazırladığınız pudingi yayın. Fındık kırığını serpin ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve beklemeden pastayı kaplayın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve pastayı araba şeklinde süsleyin.
Toz şeker, su ve jel renklendiriciyi bir kaba alın. El çırpıcısı ile karıştırın. Nişastayı azar azar ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın. Kaşık ile dikkatlice pastanın üzerine yayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:180 dk.ZorYaklaşık 12 porsiyon