Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Araba Pasta

(0)
3 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çocuklarla birlikte hazırlayabileceğiniz kakaolu puding ve fındık kırığı içeren bir pasta.

Yaklaşık 12 porsiyon

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Araba Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

6 - 7 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su

Kalıp:

Araba şeklinde kalıp (20x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve kaplama

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve üzerine fındık ezmesini sürün. Hazırladığınız pudingi yayın. Fındık kırığını serpin ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın.

4

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve beklemeden pastayı kaplayın.

5

Süsleme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve pastayı araba şeklinde süsleyin.

6

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Vişne suyunu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırarak soğutun ve kaşıkla dikkatlice pastanın üzerine yayın.