* Babalar Günü Pastası
150 g | bitter çikolata |
3 su bardağı | un |
4 yemek kaşığı | Dr. Oetker Kakao |
2 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
6 | yumurta (orta boy) |
1 su bardağı | toz şeker |
2 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
170 g | tereyağı (oda sıcaklığında) |
1 su bardağı | süt |
2 su bardağı | krema |
300 g | kuvertür |
1 poşet | Dr. Oetker Hazır Karamel Sos |
1 çay bardağı | fındık kırığı |
2 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Bitter Glazür |
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm) |
150 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 11x57 cm boyutunda iki adet şerit kesin. Bir tanesini kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
1,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 poşet hamur kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Ayrı bir çırpma kabında 3 yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri mikser ile yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. 1 poşet şekerli vanilin ve 85 g tereyağı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Erittiğiniz çikolatanın yarısını ve yarım su bardağı süt ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin, yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Kenarındaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Aynı ölçülerde bir kek daha hazırlayıp pişirin.
Kremayı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.
Soğuyan keklerin üst bombeli kısımlarını bıçak yardımı ile keserek düzleştirin. Her bir keki enlemesine ikiye keserek dört adet kek elde edin. İlk katı servis tabağına alın ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Üzerine 1 yemek kaşığı karamel sos sürün, 1-2 yemek kaşığı ganaj yayın ve fındık kırığı serpin. Aralarını aynı şekilde doldurarak kekleri üst üste koyun. Kalan ganaj ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
24x24 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Kenarını makas ile kesin ve pişirme kağıdının üzerine kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Süre sonunda pişirme kağıdını glazür ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde buzdolabının dondurucu bölümüne koyun.
Servisten önce dondurucudaki glazürü çıkarın ve ruloyu açın. Oluşan glazür parçalarını pastanın üzerine batırın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.