Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Babalar Günü Pastası

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bol çikolatalı bir babalar günü pastası.

Yaklaşık 15 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Babalar Günü Pastası

Hamur:

150 g bitter çikolata
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
6 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
170 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt

Dolgu ve kaplama:

2 su bardağı krema
300 g kuvertür
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
1 çay bardağı fındık kırığı

Islatmak için:

2 su bardağı süt

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

150 g bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 11x57 cm boyutunda iki adet şerit kesin. Bir tanesini kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

1,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 poşet hamur kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Ayrı bir çırpma kabında 3 yumurta ve yarım su bardağı toz şekeri mikser ile yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. 1 poşet şekerli vanilin ve 85 g tereyağı ilave edip 2 dakika daha çırpın. Erittiğiniz çikolatanın yarısını ve yarım su bardağı süt ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin, yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Kenarındaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın. Aynı ölçülerde bir kek daha hazırlayıp pişirin.

3

Ganajın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keklerin üst bombeli kısımlarını bıçak yardımı ile keserek düzleştirin. Her bir keki enlemesine ikiye keserek dört adet kek elde edin. İlk katı servis tabağına alın ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Üzerine 1 yemek kaşığı karamel sos sürün, 1-2 yemek kaşığı ganaj yayın ve fındık kırığı serpin. Aralarını aynı şekilde doldurarak kekleri üst üste koyun. Kalan ganaj ile pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme

24x24 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Kenarını makas ile kesin ve pişirme kağıdının üzerine kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Süre sonunda pişirme kağıdını glazür ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde buzdolabının dondurucu bölümüne koyun.

6

Servis

Servisten önce dondurucudaki glazürü çıkarın ve ruloyu açın. Oluşan glazür parçalarını pastanın üzerine batırın.