Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Kek 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yoğun badem lezzeti içeren kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Kek 2

Hamur:

5 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
100 g eritilmiş tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta akı
1 tutam tuz

Bademli karışım:

3 yumurta akı
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
1 su bardağı öğütülmüş badem
3 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı süt
1,5 çay bardağı yaprak badem

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarıları, toz şeker, tereyağı ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kakao, un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. 2 yumurta akı ve tuzu ayrı kaba alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta aklarını hamura ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba döküp yayın.

3

Bademli karışımın hazırlanışı ve pişirme

3 yumurta akını çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine şeker ve acı badem aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Bu karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine dökün ve yayın.

Kalan hamura 3 yemek kaşığı süt ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıptaki bademli karışımın üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tereyağı ve sütü karıştırıp kekin üzerine sürün. Üzerine file bademleri serpin. Keki tekrar fırına alıp bademler hafif pembeleşinceye kadar 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.