Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Stollen

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Badem dolgulu hamur ruloları ile hazırlanan stollen tarifi.

Yaklaşık 12 - 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Stollen

Dolgu:

2 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
4 yemek kaşığı süt

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı muskat rendesi
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı krema
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

50 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Öğütülmüş badem ve pudra şekerini karıştırma kabına alın ve kaşıkla karıştırın. Üzerine sütü ilave edip yoğurun. Hazırladığınız bademli karışımı 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tezgah üzerinde 25 cm uzunluğunda rulo şekline getirin. Bu ruloları ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 30 dakika bekletin.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, tarçın ve rendelenmiş muskatı ekleyip kaşıkla karıştırın. Tereyağı, krema ve acı badem aromasını ilave edip yoğurun. Kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve bir parçasını alıp tezgah üzerinde eliniz ile 25 cm uzunluğunda 12 cm genişliğinde açın. Dondurucuda beklettiğiniz bademli ruloyu streç filmden çıkarıp hamurun üzerine yerleştirin. Hamuru dolgunun üzerine kapatıp rulo şeklinde sarın (Şekil 1). Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayın. İki hamuru yan yana tepsiye yerleştirin. Üçüncü hamuru bu iki hamurun üzerine koyun ve pişirin (Şekil 2).

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp bekletmeden üzerine tereyağını sürüp pudra şekerini serpin. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.