Flag

Bahar Güzeli

Yaklaşık 10 dilim
Orta
250 dk.
Kazandibili karamelli tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Ayarlanabilir oval pişirme çerçevesi (26-38 cm)

Malzemeler

Tart
2 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tutamtuz
1yumurta akı
125 gsoğuk tereyağı (küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
Karamel sos
0,5 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Süslemek için
20 gbitter çikolata
4 adetahududu
4 adetfrenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçları ile yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve kazandibi poşetinin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Kalıbı 38 cm boyutunda ayarlayın. 34x40 cm boyutunda pişirme kağıdı kesin. Soğuyan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdının üzerine alın ve merdane ile 18x40 cm boyutlarında açın. Kalıbı açtığınız hamurun üzerine bastırarak yerleştirin. Kalıbın dışında kalan hamurları toparlayıp tezgah üzerinde uzun rulo yapın. Ruloyu kalıbın iç kenarlarına oturtun. Parmağınız ile bastırarak 3 cm yüksekliğinde tırtıklı kenar oluşturun. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından aldığınız tartı 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Karamel sos

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, bekletmeden kremayı ilave edin ve şeker eriyincene kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. Yarısını kaşık yardımı ile tartın tabanını kaplayacak şekilde yayın. Üzerine soğuyan kazandibini dökün ve üzerini düzeltin. Kalan karameli kazandibinin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip pişirme kağıdı üzerine dal ve yaprak şeklinde sıkın. Donuncaya kadar bekletin. Servisten önce tartı şekillendirdiğiniz çikolatalar, ahududu ve frenk üzümü ile süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.