Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bahar Güzeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kazandibili karamelli tart.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Güzeli

Tart:

2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tutam tuz
1 yumurta akı
125 g soğuk tereyağı (küp şeklinde kesilmiş)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt

Karamel sos:

0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı krema

Süslemek için:

20 g bitter çikolata
4 adet ahududu
4 adet frenk üzümü

Kalıp:

Ayarlanabilir oval pişirme çerçevesi (26-38 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçları ile yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve kazandibi poşetinin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Kalıbı 38 cm boyutunda ayarlayın. 34x40 cm boyutunda pişirme kağıdı kesin. Soğuyan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdının üzerine alın ve merdane ile 18x40 cm boyutlarında açın. Kalıbı açtığınız hamurun üzerine bastırarak yerleştirin. Kalıbın dışında kalan hamurları toparlayıp tezgah üzerinde uzun rulo yapın. Ruloyu kalıbın iç kenarlarına oturtun. Parmağınız ile bastırarak 3 cm yüksekliğinde tırtıklı kenar oluşturun. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından aldığınız tartı 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Karamel sos

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, bekletmeden kremayı ilave edin ve şeker eriyincene kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. Yarısını kaşık yardımı ile tartın tabanını kaplayacak şekilde yayın. Üzerine soğuyan kazandibini dökün ve üzerini düzeltin. Kalan karameli kazandibinin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip pişirme kağıdı üzerine dal ve yaprak şeklinde sıkın. Donuncaya kadar bekletin. Servisten önce tartı şekillendirdiğiniz çikolatalar, ahududu ve frenk üzümü ile süsleyin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.