Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bahar Pastası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilekli ve beyaz krema bu pastada dans ediyor.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Pastası

Hamur:

2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
50 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
12 adet çilek

Çilekli krema için:

200 g çilek
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 paket Dr. Oetker Limon Aromalı Jel
5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Beyaz krema için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçesini çıkartıp yıkayın ve tekrar takın.

12 adet çileği ayıklayıp ortadan ikiye kesin ve kalıbın çerçevesi boyunca dizin.

3

Kremaların hazırlanışı ve süsleme

200 g çileği yarım çay bardağı pudra şekeri ile püre haline getirin.

2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı soğuk suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın.

4

Çilekli krema

Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2- 3 dakika çırpın. Üzerine çilekli püreyi ve oda sıcaklığına gelen jelin yarısını ilave edip iyice karıştırın.

5

Beyaz krema

Diğer krem şantiyi de süt ile çırpın. Ayırdığınız jeli ilave edin ve iyice karıştırın.

Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayı, üzerine de çilekli kremayı yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru hafifçe karıştırarak yüzeye yer yer beyaz kremadan çıkartın.

Üzerini düzeltip buzdolabında 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çözün ve dilimleyerek servis yapın.