* Bal Kabaklı Beyaz Çikolatalı Kek
0,5 çay bardağı | toz şeker |
0,5 çay bardağı | su |
300 g | ayıklanmış bal kabağı |
5 | yumurta |
1 tutam | tuz |
250 g | toz badem |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
1 çay kaşığı | toz tarçın |
1 yemek kaşığı | mısır unu |
150 g | beyaz çikolata |
2 yemek kaşığı | kabak çekirdeği yağı |
2 yemek kaşığı | kabak çekirdeği içi |
1 yemek kaşığı | sıvı yağ |
1 yemek kaşığı | mısır unu |
Dikdörtgen kalıp (22x30 cm) |
Yarım çay bardağı toz şeker ve yarım çay bardağı suyu küçük bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kabağı rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Rendelenmiş kabak, yumurta, hazırladığınız şurup, tuz, badem, hamur kabartma tozu, tarçın ve mısır ununu derin bir kaba alın. Spatula ile iyice karıştırın. Pişirme kabını sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine mısır ununu serperek her tarafına bulayın. Hazırladığınız karışımı kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki spatula yardımı ile kenarlarını sıyırıp kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Beyaz çikolatayı cam bir kaseye alın ve 800 Watt ayarındaki mikrodalga fırında 1 dakika bekletin. Kaseyi çıkarın ve kaşık ile karıştırın. Tekrar mikrodalga fırına koyup 20 saniye bekletin, çıkarın ve karıştırın. Tamamen eriyinceye kadar kısa aralıklar ile mikrodalga fırında bekletip karıştırın. Toplam 1,5-2 dakika sürede erimektedir. Eriyen çikolatayı oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Üzerine kabak çekirdeği yağını döküp birkaç kez karıştırın ve kekin üzerine dökerek yayın. Kabak çekirdeğini mutfak robotunda iri parçalara ufalayın ve çikolatanın üzerine serpin.15-20 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre şekillendirmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Onayınız, bilgilerinizin ABD ve Avrupa ülkelerinde bulunan teknoloji sağlayıcı şirketlere veri transfer iznini de kapsar. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili tercihlerinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi kullanıcı ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz. Çerezler ve benzer teknolojileri analiz eden ABD merkezli teknoloji şirketleri de verilerinizi işleyebilir. Bu durumda, ABD güvenlik hizmetlerinin önceden bilgi vermeksizin verilerinize erişimi mümkün olabilecektir ve bu konuda ABD’de yasal olarak hak talebinde bulunamayabilirsiniz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair kullanıcı davranışlarını gösteren bazı bilgileri topluyoruz. Bu veriler sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar. Çerezler ve benzer teknolojileri analiz eden ABD merkezli teknoloji şirketleri de verilerinizi işleyebilir. Bu durumda, ABD güvenlik hizmetlerinin önceden bilgi vermeksizin verilerinize erişimi mümkün olabilecektir ve bu konuda ABD’de yasal olarak hak talebinde bulunamayabilirsiniz.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.