* Bal Kabaklı Pasta 2
1 paket | Dr. Oetker Pandispanya Un |
3 | yumurta |
0,5 su bardağı | su |
500 g | ayıklanmış bal kabağı |
1 çay bardağı | toz şeker |
1 su bardağı | su |
1 poşet | Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant |
2,5 çay bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
5 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil |
5 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı |
1 damla | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı |
3 - 4 yemek kaşığı | öğütülmüş ceviz |
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm) |
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.
Bal kabağı, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. 20 dakika sonra mutfak robotunda püre haline getirin.
Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısını üzerine yayın. Soğuyan bal kabağının yarısını kremanın üzerine yayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan krema ve bal kabağı püresini aynı şekilde pandispanyanın üzerine yayın, üçüncü kat pandispanyayı kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.
Süt ve pasta kremasını mikser ile 3 dakika çırpın. 5 yemek kaşığı kremayı ayrı bir kaba alın, kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremanın 1 yemek kaşığını başka bir kaseye alın, yeşil jel renklendiriciyi ekleyin, pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan beyaz kremaya sarı ve kırmızı jel renklendiricileri ekleyip karıştırarak turuncu rengi elde edin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine sıkın. Üzerlerine yeşil renkli krema sıkarak bal kabağı görüntüsü oluşturun. Kenarlarına ve üzerine öğütülmüş ceviz serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.