Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bal Kabaklı Waffle

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dondurma, ceviz, bal ve bal kabağı ile servis edilen waffle.

Yaklaşık 6 - 7 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bal Kabaklı Waffle

Üst malzeme:

500 g ayıklanmış bal kabağı
0,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Waffle
1 su bardağı süt
1 yumurta (orta boy)

Üzeri için:

6 - 7 top vanilyalı dondurma
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
6 - 7 tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Bal kabaklarının hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Orta ateşte arada karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Süre sonunda suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Waffle makinesini çalıştırıp ısınması için bekletin. Waffle poşetini bir kaba boşaltıp üzerine süt ve yumurtayı ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Her bir waffle için ısınmış pişirme yüzeyine 2-3 yemek kaşığı hamur dökün ve kenarlarından taşmayacak şekilde yayın. Orta derecede altın rengine dönünceye kadar en az 4-5 dakika pişirin.

3

Servis

Soğuyan bal kabaklarının yarısını çatal ile ezin ve waffle'ların üzerine sürün. Kalan bal kabaklarını küçük küpler şeklinde doğrayıp üzerlerine eşit olarak paylaştırın. Vanilyalı dondurma, ceviz ve bal ile süsleyerek servis yapın.