Flag

Bardakta Puding Seven Kurabiyeler

1 kup
Orta
30 dk.
Çocuk şeklindeki kurabiyeler ile sunulan kurabiye parçalı muzlu bardakta puding.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kurabiye için
3 yemek kaşığıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
25 goda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığıfıstık ezmesi
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığısu
Süslemek için
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü
Puding için
1 poşetDr. Oetker Bardakta Puding Muzlu
150 mlbuzdolabında soğutulmuş su

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Picture - Dr. Oetker Bardakta Puding Muzlu
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, fıstık ezmesi, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu bir kaba alıp yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Çocuk şeklindeki kurabiye kalıbı ile 2 adet şekil çıkarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru bıçak yardımı ile kare parçalara kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Kurabiyelerin süslenmesi

Soğuyan çocuk şeklindeki kurabiyeleri süsleme glazürleri ile süsleyin. Kalan kare kurabiyeleri eliniz ile iri parçalara kırın. 

4

Pudingin hazırlanışı ve servis

Puding poşetini bir fincana boşaltın. Üzerine 150 ml soğuk sütü ilave edin ve tamamen eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Aralara iri parçalara kırdığınız kurabiyelerden koyarak pudingi servis yapacağınız fincana doldurun. Yanına süslediğiniz kurabiyeleri koyarak servis yapın.