Beyaz İnci

(0)
4 8 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ananas, badem, beyaz çikolata lezzet ve zarifliği bu pastada.

Yaklaşık 12 - 14 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Beyaz İnci

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su

Krema:

2 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
2 - 3 yemek kaşığı süt
5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 yumurta sarısı

Dolgu:

1 su bardağı küp şeklinde doğranmış konserve ananas
1,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
40 g rendelenmiş beyaz çikolata

Üzeri için:

40 g beyaz çikolata
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin.

3

Kremanın hazırlanışı

1-2 yemek kaşığı toz şekeri bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyin, şeker eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine 5 su bardağı süt, krema ve yumurta sarılarını ilave edip çatal ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Soğumuş kremayı mikserin düşük devrinde 2-3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve servis

Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine soğumuş kremadan bir miktar yayın. Ananas, badem ve rendelenmiş beyaz çikolatanın yarısını kremanın üzerine sıralayın. Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatıp tekrar krema yayın, kalan ananas badem ve çikolataları sıralayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Bıçak yardımı ile ince yaprak şeklinde kestiğiniz beyaz çikolata ve gümüş inciler ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.