Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Blueberry Soslu Mozaik Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mozaik pasta için farklı bir sunum önerisi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Blueberry Soslu Mozaik Pasta

Mozaik pasta karışımı:

1 paket Dr. Oetker Mozaik Pasta
0,5 su bardağı süt
50 g tereyağı

Üzeri için:

1 su bardağı yaban mersini (blueberry)
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Kalıp:

Bombeli derin metal kap (14 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Mozaik pastanın hazırlanışı

Süt ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alın, bekletmeden üzerine kakaolu karışım poşetini boşaltın ve 1 dakika karıştırın. Üzerine bisküvi parçalarını ilave edip kaşık ile iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine düzgünce yayın. Üzerini kapatıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin.

2

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Blueberry, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığında bekletin. Mozaik pastayı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu üzerine dökün ve dilimleyerek servis yapın.