Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Böğürtlenli Keşküllü Kup

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bademli çikolatalı kek parçaları ile hazırlanan böğürtlen soslu keşküllü kup.

Yaklaşık 5 - 6 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Böğürtlenli Keşküllü Kup

Hamur:

0,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı toz şeker
30 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Sos için:

1,5 su bardağı böğürtlen
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Keşkül için:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt

Süslemek için:

böğürtlen
taze nane

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, badem kırığı, çikolata parçaları, bal, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Bu granülleri tepsideki pişirme kağıdının üzerine serpiştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave edin ve süzgeç ile süzün. Suyunu bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaseye boşlatın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığında bekletin.

4

Keşkülün hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika karıştırarak ılıtın.

5

Kupların hazırlanışı ve servis

Kuplara önce granül kekten koyun. Üzerlerine böğürtlen sos ve keşkül koyarak doldurun. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Böğürtlen ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.