Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çam Fıstıklı Reçel

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Elma, çam fıstığı, kuru üzüm ve tarçınla hazırlanan lezzetli bir reçel.

2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çam Fıstıklı Reçel

Reçel:

1 kg ayıklanmış elma
2,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
1,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 - 1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı çam fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Elmaları küp şeklinde doğrayın.

2

Reçelin hazırlanışı

Elmaları bir tencereye koyun ve üzerine 2,5 çay bardağı suyu ekleyin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da elmaların üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri, kuru üzümleri ve tarçını ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

3

Servis

Çam fıstıklarını kısık ateşte hafifi pembeleşinceye kadar kavurun. Servis sırasında reçele çam fıstığı ekleyip karıştırın.