Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çavdarlı Bisküviler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ufalanmış çavdar ekmeği, kuru üzüm ve çikolata parçaları ile hazırlanan bir kurabiye tarifi.

Yaklaşık 35 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çavdarlı Bisküviler

Hamur:

125 g yumuşak margarin
2,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g çavdar ekmeği (elde iyice ufalanmış)
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 portakal kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
12 - 13 adet küp şeker (irice kırılmış)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikserin hamur karıştırıcı uçları ile karıştırın. 1 yumurta ve 1 yumurta akını ilave edip karıştırmaya devam edin. Un, hamur kabartma tozu ve elde ufalanmış çavdar ekmeğini de ekleyip çırpın. Daha sonra çikolata parçaları, portakal kabuğu rendesi ve kuru üzümleri ilave edip çırpın. Hamuru sert bir zemine alın ve elinizle yoğurun. Merdane yardımıyla 3 mm kalınlığında açın ve 4 cm çapında yuvarlak kalıplarla kesip fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine irice kırılmış şeker tanelerini serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız bisküvileri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.