Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Üzümlü Kurabiye

(0)
5 20 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bereketli, kolay, klasik kurabiye tarifi arayanlar için cevizli, kuru üzümlü kurabiye yaptık. Nasıl buldunuz?

Yaklaşık 30 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Üzümlü Kurabiye

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Üzerine margarin veya tereyağı, yoğurt, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip yoğurun. Ceviz ve üzümü ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayıp üzerlerine hafifçe bastırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.