Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cheesecake (Labne peynirli)

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cheesecake sevenler için lezzetli bir tarif.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cheesecake (Labne peynirli)

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı
1 yumurta (orta boy)

Krema:

3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
750 g labne peyniri
0,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, tereyağı ve yumurtayı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp biraz bekletin. Yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan yarısını kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Kremanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek derinde 2 dakika çırpın. Üzerine labne peyniri, süt, nişasta, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kalıptaki tabanın üzerine döküp düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Cheesecake'i kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.