Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolata Parçalı Kurabiye 2

(0)
3 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hazırlaması çok kolay çikolata parçalı tatlı kurabiye tarifi.

Yaklaşık 40 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Parçalı Kurabiye 2

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
100 g yumuşak margarin
1 yemek kaşığı su
0,75 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine toz şeker, vanilya aroması, margarin, su ve çikolata parçalarını ekleyin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hamuru ikiye bölün, her birini 4 cm çapında rulo haline getirin ve streç filme sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Pişirme ve servis

Süre sonunda hamurları buzdolabından çıkarıp bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.