Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding Pasta

Pudingli, bisküvili, kuru kayısılı tatlı.

yaklaşık 12 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding Pasta

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding
2,5 su bardağı süt
7 - 8 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
24 adet finger bisküvi

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
fındık kırığı
ahududu

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Kalıbın içini streç film ile kaplayın.

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine kuru kayısı ve fındık kırığını ekleyin ve 5 dakika karıştırarak soğutun.

6 adet bisküviyi hazırladığınız kalıbın tabanına yan yana sıralayın ve üzerine pudingin 1/3'ünü yayın. 3 kat puding ve 4 kat bisküvi olacak şekilde malzemeleri üst üste sıralayın. Oda sıcaklığına gelince üzerini kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

2,5 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Pastayı kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sosu döküp fındık kırığı ve ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.