Flag

Çikolatalı Keşküllü Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Çikolata parçalı kek üzerinde keşkül.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağısüt
1 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Mısır Nişastası
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Dolgu
1 su bardağıpüre haline getirilmiş vişne
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağısüt
1 paketDr. Oetker Muz Aromalı Jel
2 su bardağısu
Süslemek için
iri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Muz Aromalı Jel
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Alt katı tekrar kalıba koyun.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne püresini toz şeker ile orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine ikinci kat keki koyun.

4

Süsleme ve servis

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.


2 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 10 dakika bekletip üzerine sıcak keşkülü ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika karıştırın. Bu karışımı kalıp içindeki kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.