Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Muhallebili Sepet Turtalar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muz ve çikolata lezzetinde dolgulu tereyağlı turta tarifi.

8 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Muhallebili Sepet Turtalar

Hamur:

3,5 - 4 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
250 g soğuk tereyağı
1 çay bardağı soğuk su
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Muhallebi
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 adet muz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

8 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Çember kalıpların iç kısımlarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Un, pudra şekeri, küp şeklinde doğranmış tereyağı, soğuk su ve şekerli vanilini bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun 1/3'ünü kapak yapmak merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri pişirme kağıdı üzerine sepet şeklinde yerleştirin. 8 cm çapındaki kalıp ile 8 adet hamur kesin. Fırın tepsisindeki kalıpların yanına sıralayın. Kalan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Kalıpların içine alıp eliniz ile bastırarak tabanlarına ve 3 cm yüksekliğinde kenar oluşacak şekilde yerleştirin. Çatal ile birkaç yerinden delin. Dondurucuya koyun ve yaklaşık 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın. Hamurları dondurucudan çıkarın ve fırın tepsisine sıralayın. Yuvarlak hamurların üzerine sütlü yumurta sarısını sürün ve bekletmeden pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5-10 dakika sonra dikkatlice kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve üzerine çikolatalı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin.

4

Dolgu ve servis

Muzu küçük küpler şeklinde doğrayın. Yarısını soğuyan muhallebiye ilave edin ve karıştırın. Turtaların içine eşit miktarda paylaştırın. Üzerine kalan muzları sıralayın ve sepet şeklindeki kapakları kapatın. Pudra şekeri serpin ve servis yapın.