Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Pastacıklar 2

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne, çikolata parçaları ve bitter çikolatalı puding dolgulu pastacıklar.

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Pastacıklar 2

Hamur:

50 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 - 4 damla rom aroması
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
1 çay bardağı çekirdeksiz vişne (ikiye bölünmüş)
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Islatmak için:

1,5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Süslemek için:

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 adet çekirdeksiz vişne

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Pişirme kağıdını 20x30 cm boyutlarında kesip fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve rom aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, mısır nişastası, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Fırın tepsisine hamuru döküp pişirme kağıdı ölçülerinde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Soğuyan kekten 9 cm çapında 8 daire kesin.

4

Süsleme ve servis

1,5 çay bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edip karıştırın ve kestiğiniz kekleri ıslatın. 4 adet keki servis tabağına sıralayın. Üzerlerine puding yayın, vişne sıralayın ve çikolata parçaları serpin, üzerlerine kalan 4 keki koyun. Kalan pudingi krema sıkma torbasına doldurun ve üzerlerine sıkın. Hindistan cevizi serpip vişne batırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.