Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Portakallı Pudingli Çörek

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dolgulu, kolay, tatlı çörek nasıl yapılır? Yapımı çok kolay, detaylı anlatımı ile bu mayalı çöreğe bayılacaksınız.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Portakallı Pudingli Çörek

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı ılık süt
100 g eritilmiş tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Portakallı Puding
2 su bardağı süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Süt ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve unlanmış tezgahta merdane ile 35x40 cm boyutlarında açın. Hamurun uzun kenarlarından birinin içeri doğru 10 cm'lik kısmını bıçak ile 1 cm genişliğinde yan yana şeritler şeklinde kesin. Hamurun kalan kısmına, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak pudingi yayın. Fındıkları serpin. Kestiğiniz kısmın karşı tarafından başlayarak şeritlere kadar rulo şeklinde sarın. Şeritleri tek tek kaldırıp rulonun üzerine yapıştırın. İki ucunu birleştirerek halka şekli verin ve fırın tepsisine alın. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine sürün. Fındık kırığı serpin, 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.