Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Portakallı Pudingli Pavlova Pastası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı portakallı puding dolgulu bezeler.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Portakallı Pudingli Pavlova Pastası

Beze:

2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı limon suyu

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Portakallı Puding
2,5 su bardağı süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını brlirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 120 °C

Turbo pişirme: 110 °C

Bezenin hazırlanışı

Yumurta akları ve tuzu cam çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Karışımdan 1-1,5 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdı üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşık yardımı ile orta kısmından oyar gibi açarak 6 cm çapında ve 3 cm yüksekliğinde şekillendirin. Oyuk iç kısmın 2 cm derinliğinde olmasına dikkat edin. Geri kalan karışımı da fırın tepsisine aralıklı alıp şekillendirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp soğumya bırakın.

2

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Servis

Pudingi kaşık ile karıştırıp krema sıkma torbasına doldurun. Aralara badem kırığı koyarak bezelerin içine şekilli olarak sıkın. Bekletmeden servis yapın.