Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Vişneli Kek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne ve çikolatanın dayanılmaz birlikteliği...

Yaklaşık 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Vişneli Kek

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Tartjöle
4 yemek kaşığı toz şeker
3 çay bardağı su
2 çay bardağı vişne suyu
2 su bardağı çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
100 g bitter çikolata
40 g beyaz çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

26 cm çapındaki kalıbı yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, tarçın ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şekeri 2 dakika çırpın. Margarin ve elediğiniz tarçınlı un karışımını ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Öğütülmüş cevizleri ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltip fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin.

3

Dolgu

Tartjöle'leri toz şeker ile karıştırın. Üzerine su ve vişne suyunu ilave edin, kısık ateşte karıştırarak pişirin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın ve vişne tanelerini ilave edin. Yarısını kekin ilk katının üzerine yayın, ikinci katı kapatıp kalan jöleyi yayın ve son keki kapatın.

Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında 100 g bitter çikolatayı ilave edin, ocaktan alıp eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde kekin üzerine yayın. Beyaz çikolatayı sıvı yağ ile birlikte benmari yöntemi ile eritin. Yaydığınız bitter çikolatanın üzerine aralıklı damlatın, bekletmeden kürdan ile dışa doğru yayarak yıldız şekilleri verin.

Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.