Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Parfe 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Jelatin ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir parfe tarifi.

Yaklaşık 6 - 8 kase

çok pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Parfe 2

Parfe karışımı için:

250 g ayıklanmış çilek
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Jelatin
1 su bardağı krema

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
taze nane

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

8-9 cm çapındaki 6-8 adet kasenin içini streç film ile kaplayın. Çilekleri mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve birkaç kez daha karıştırın. 

2

Karışımın hazırlanışı

Sütü kısık ateşte ısıtın, kaynamaya yakın ocaktan alın, jelatini ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan jelatinli sütü çilek püresine ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Kremayı çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Çilek püresini azar azar ekleyerek spatula veya kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız kaselere paylaştırın. Streç film ile üzerlerini kapatın ve dondurucuda 2-3 saat bekletin.

3

Servis

Parfeleri dondurucudan alın, 2 dakika beklettikten sonra kaselerden çıkarın. Servis tabaklarına ters çevirip streç filmden ayırın. Böğürtlenli sos ve taze nane ile süsleyip bekletmeden servis yapın.