Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Deniz Börülceli Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Deniz börülcesi sevenler için iyi bir pizza alternatifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Deniz Börülceli Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
2 - 3 diş sarımsak

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

2 demet deniz börülcesi
1 adet kuru soğan (küçük)
4 - 5 adet kiraz domates
2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

Deniz börülcelerini yıkayın. Geniş bir tencereye su doldurup kaynatın. Daha sonra börülceleri suya atıp kaynatın. Arada bir börülcelerin iskeletinden ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin. Bunun için bir dal börülceyi dip kısmından tutun ve üstündeki etli kısmı yukarı doğru sıyırın. Yeşil kısımın kolayca sıyrılması gerekir. Bu şekilde yumuşayan börülcelerin suyunu süzün ve tüm demeti sıyırın.

Soğanı küp şeklinde doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye kesin.

Ceviz ve sarmısağı blenderda öğütün veya havanda dövün. İçerisinden üst süsleme için 2 tatlı kaşığı kadarını ayırın.

2

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

3

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımını su, sıvı yağ ve sarımsaklı ceviz ile iyice yoğurun. Hamuru kalıba yayın ve kenarlarına doğru hamuru yükselterek kenar oluşturun. Daha sonra bir çatal yardımı ile hamuru bir çok yerinden delin ve ön pişirme yapın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika

Sürenin sonunda pizza tabanını fırından çıkartın. Fırını kapatmayın.

4

Sosun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı kadarını deniz börülcesi ile karıştırın, geri kalanını hamurun üzerine sürün. 3 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri ayırın ve geri kalanını sosun üzerine yayın. Üstüne soğanları yayın.

Deniz börülcesini kenarlardan yaklaşık 2 cm boşluk kalacak şekilde yayın, kenarlarda kalan 2 cm boşluğa ayırdığınız kaşar peynirini serpin. Domateslerin kesili tarafları yukarı gelecek şekilde sıralayın ve tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

5

Servis

Fırından çıkardıktan sonra üzerine süsleme için ayrıdığınız cevizli sarmısaklı karışımdan serpin. 5-10 dakika beklettikten sonra dilimliyerek servis yapın.