Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Denizyıldızı Kuplar

(0)
2 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Kivi-Yeşil Elma Aromalı Jel ve Skızlı Muhallebi ile hazırlanan nefis bir kup tarifi.

Yaklaşık 7 - 8 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Denizyıldızı Kuplar

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
1 adet yeşil elma (büyük boy)
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin

Süslemek için:

taze nane yaprağı
ahududu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Jeli ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Elmayı küçük dilimler şeklinde kesip jele ekleyin. Kupları kenarlı bir tepsiye eğik olarak oturtun. Hazırladığınız jeli, kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın ve buzdolabına koyun.

Servisten önce sakızlı muhallebiyi mikser ile 5 dakika çırpın ve kuplara, jellerin üzerlerine paylaştırın. Taze nane yaprakları ve ahududu ile süsleyip servis yapın.