Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Derin Sular

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding dolgulu kek okyanusun dibini oluşturuyor, kivi-yeşil elmalı jeller de çılgın dalgaları, köpekbalıkları da tarifi tamamlıyor.

Yaklaşık 12 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Derin Sular

Hamur:

100 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3,5 su bardağı süt
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı su
80 g beyaz çikolata

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)
Dikdörtgen kalıp (24x32 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

24x32 cm boyutlarındaki kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri bir kapta mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve yayın. Üzerine 1 çay bardağı bademi serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve süsleme

Kakaolu pudingi 3,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp yarım 2-3 yemek kaşığı iri kırılmış bademi ilave edin, arada karıştırarak 15 dakika soğutun.

Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Alt katını tekrar kalıbın içine alın, üzerine pudingi yayın ve ikinci katı kapatın.

4

Jelin hazırlanışı

Jeli 2,5 su bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. 20x30 cm boyutlarındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Donmuş olan jeli küçük küpler şeklinde kesin, dalga şekli oluşturmak için bu küpleri kekin üzerine sıralayın.

5

Süsleme ve servis

Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdı üzerine erimiş çikolatayı köpek balığı yüzgeçleri şeklinde yayın. Buzdolabında donması için bekletin. Donmuş olan köpek balığı yüzgeçlerini jellerin üzerine batırın. Dilimleyerek servis yapın.