Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ekmek Kadayıfı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tavukgöğslü krema ile ikram edilen ekmek kadayıfı tarifi.

Yaklaşık 25 - 30 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ekmek Kadayıfı

Ekmek kadayıfı:

1 adet kuru ekmek kadayıfı
3 litre su

Şurup:

1 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı su
2 - 3 yemek kaşığı limon suyu
5 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağı süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ekmek kadayıfının hazırlanışı

Ekmek kadayıfını kendi çapından daha büyük, alüminyum veya çelik bir tepsiye kabuk kısmı alta gelecek şekilde koyun. 3 litre suyu kaynatıp üzerine dökün ve 1 saat bekletin. Süre sonunda tepside kalan suyu dikkatlice dökün. Ekmek kadayıfının kırılmamasına özen gösterin. Kağıt havlu ile ekmek kadayıfının üzerine hafif bastırarak fazlalık suyu çektirin.

2

Şurubun hazırlanışı

1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı su ve limon suyunu bir kaba alın, orta ateşte karamel rengi oluncaya kadar kaynatın. Daha sonra 5 su bardağı su ve 6 su bardağı toz şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, bekletmeden ekmek kadayıfının üzerine kepçe ile dökün. Tepsiyi ocağa alın, orta ateşte arada tepsiyi çevirerek yaklaşık 1,5-2 saat kaynatın. Şurubunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğumuş tavukgöğsünü mikser ile 2 dakika çırpın, krem şantiyi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Antep fıstığını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Bu karışımı krema sıkma torbasına doldurun.

Ekmek kadayıfını dilimleyip üzerine hazırladığınız kremadan sıkın ve servis yapın.