Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Kek 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ekşi elmalı, tarçınlı kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Kek 2

Hamur:

3 adet yeşil elma (orta boy) (ekşi)
2 tatlı kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın, üzerine tarçın ve şekerli vanilini ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kaba toz şeker, yumurta ve sıvı yağ koyup kaşık ile karıştırın. Unu hamur kabartma tozu ile eleyerek ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışıma da elmaları ilave edip 2 dakika daha karıştırın, kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.